штедење

stopanska1
Посета на Стопанска банка – Матичен објект

На ден 31.10 2019, в.о. група “Сонциња” 5-6 години, Матичен објект, со посетата на Стопанска Банка, го одбележаа Месецот на штедењето. Децата преку следење на едукативното предавање, ги проширија своите знаења за штедењето, важноста од истото, како и многу други интересни работи поврзани со банките.

Посета на Шпаркасе банка – Н.Н.Борче

На ден 28.10.2019 год. по повод – Неделатa на штедење, децата од 4-5 год. – група “Бубамари” од објект Наум Наумовски Борче, ја посетија Шпаркасе банка. При посетата децата се запознаа со Медо-штедо и начинот на кој можеме да штедиме. Посетата беше интересна за децата, добија подароци – балони, боенки и сложувалки, како благодарност за посетата.