уметник

tekstura1
Гостин родител во група Детелинки – Матичен објект

На 28.03.2019 год. во групата Детелинки (3 – 4 години) од Матичниот објект гостуваше родителот Доротеј Нешовски и со децата ја реализираа работилницата “Ја истражуваме и ја слушаме текстурата”.

Гостин уметник во Матичен објект

На ден 21.03.2019г. со гостин – уметник, м-р по графика и графички дизајн Јулијана Гешовска, група “Сонциња” 4-5 г, го заокружи проектот “Во царството на боите”. Децата воодушевени од гостинката и се она што таа им покажа, ги нацртаа своите први портрети и научија како вистински сликари да го направат тоа. Многу прашања, разговор и срекни детски лица останаа да сведочат за денешната средба.

korubin3
Гостин во група во Матичен објект – Ликовен уметник

На ден 12.03.2019 во посета на воспитната група од 5-6 години ,,Верверички” од Матичниот објект беше гостин – ликовен уметник – Емил Корубин, кој ги запозна децата со професијата, маеријалите и неколку ликовни техники, а потоа беше реализирана работилница во групи – Цртање со пастелни бои на тврда подлога- картон.