техники

korubin3
Гостин во група во Матичен објект – Ликовен уметник

На ден 12.03.2019 во посета на воспитната група од 5-6 години ,,Верверички” од Матичниот објект беше гостин – ликовен уметник – Емил Корубин, кој ги запозна децата со професијата, маеријалите и неколку ликовни техники, а потоа беше реализирана работилница во групи – Цртање со пастелни бои на тврда подлога- картон.