сончев систем

gostin_1
Гостин родител во објект Бели Мугри

На ден 01.03.2019г. во групата од 5 – 6г. гостуваше родител Лука Јовичиќ, со цел на децата да им раскаже за сончевиот систем во рамки на тематското планирање “Вселена и планети”. Тој им подари на децата голема карта со сите планети од целиот сончев систем и нивните карактеристики, а секое дете доби и убава боенка со планети.