работилница

IMG_3960
Четврта работилница на тема – отпадно масло

Со децата од 4-5 годишна возраст од сите објекти се реализираше четвртата работилница за отпадно масло. Со децата разговарвме на тема: “Каде треба да се собира маслото и што се случува со животната средина, растенијата, животните и луѓето, ако отпадното масло се истура насекаде и не се собира правилно”.

image3
Поладневна работилница во Матичен објект

Во рамките на проектната активност, на ден 18.02.2020г., се реализираше креативна работилница, на која што децата од 4 – 5 г. гр. Бубамари заедно со своите родители изработуваа Емотикони од различен ликовен и природен материјал.

image6
Работилница-дружење со родители во Матичен објект

Во рамките на проектот “На патот кон среќата”, в.о група “Сонциња” 5-6г , одржаа работилница-дружење со родители на тема” Јас сум единствен, заедно сме целина”, во која децата цртајки се себе си, со помош на родителите, напишаа пораки колку секој од нив е посебен и единствен и по што се разликуваат од другите.

treta_4
Трета работилница за отпадно масло

На ден 06.02.2020год. со децата од 4-5 годишна возраст во сите објекти ја реализиравме третата работилница за отпадно масло. Темата за која разговаравме со децата беше “Зошто не треба искористеното масло да се истура во природа”?

IMG_3815
Втора работилница од проектот: Учиме за отпадните масла за готвење

На ден 05.12.2019 во сите објекти во групите од 4-5 год. возраст се реализираше втората работилница на тема: Зошто искористеното масло за готвење не треба да се истура во мијалникот и тоалетната школка?

esen2
Креативна работилница во група “Пеперутки” – Матичен објект

На ден 21.11.2019 год., во воспитната група “Пеперутки” од 2-3 години од Матичниот објект, се одржа креативна работилница. Родителите и дечињата заедно изработуваа разни ракотворби од есенски плодови и есенски листови.

saska2
Креативна работилница на тема “Тиквијада”- Н.Н.Борче

На ден 20.11.2019 год. во просториите на објектот Н.Н. Борче, во групите од 2 – 6 год. се одржа креативна работилница со родители на тема “Тиквијада”. Родителите кои се одзваа во голем број, заедно со своите деца, на нивно големо задоволство, направија прекрасни изработки од тиква, со кои ќе бидат украсени занималните во предстојниот период.

IMG_3794
Есенска работилница во објект Бели Мугри

Есенска работилница во групите од 2 – 6г. се реализираше во објект Бели Мугри на ден 20.11.2019г. Родителите со задоволство и ентузијазам ја прифатија поканата за присуство на работилницата. Од оваа работилница произлегоа многу успешни есенски креации, кои во наредниот период ќе бидат украс на ентериерот во нашиот објект.