птици

IMG_123651375
Посета на зоолошка градина – Н.Н.Борче

На ден 04.04. групите “Пчелички” и “Сонциња” од објект Н.Н.Борче, беа во посета на зоолошката градина. Децата со радост шетаа низ зоолошката и ги разгледуваа животните, а и научија нешто повеќе за шумските животни и птиците, во рамки на проектните активности.

Креативна работилница со родители во Н.Н.Борче

Во рамките на проектот „Птиците во РМ“, во воспитната група „Сонциња“, на возраст од 4-5 години, во објектот Н.Н.Борче, на ден 27.03.2019 година, во попладневните часови беше организирана креативна работилница со родителите, под мото:„Животните средини на птиците во РМ“.