природа

Есенска акција во дворот на објект Н.Н.Борче

Во дворот на објект Н.Н.Борче, децата од групата Сонциња (5 – 6 г.), заедно со претставници од Лајонс клуб, засадија 40 бели рози, кои беа подарени со цел да се развие детската свест и поттикне грижлив однос кон природата, заради здрава иднина на децата.

sadnici_1
Есенско дружење во Матичен објект

Денес дворот на градинката Кочо Рацин во Капиштец беше исполнет со детска смеа, ентузијазам и мотивираност. Родителите заедно со своите деца реализираа попладневно дружење во рамките на месечната тема ”Љубовта кон мојот град и околина”.

IMG_3511
Одбележување на Денот на Планетата Земја во Матичен објект

На ден 18.04.2019г. воспитните групи од 2 – 3г. го одбележаа Денот на Планетата Земја. Во попладневните часови заедно – родителите и децата садеа садници во дворот. На тој начин кај децата уште од најмала возраст се развива свест за тоа како треба да се грижат за природата и за нашата планета да биде зелена и да има воздух чист.