посета

IMG_3779
Посета на Собрание на Р.С.Македонија – деца од Матичен објект

По повод 13-ти ноември, децата од двете групи од 4 – 5г. од Матичен објект, беа во посета на Собранието. Децата се запознаа со просториите во Собранието, со функциите на вработените, салата за пратениците и собата на Претседателот на Собрание за прием на гости .

IMG_20191113_100009
Манифестација “Го градам мојот град” во ДКЦ – Карпош

На ден 13ти Ноември, деца од групата “Зајачиња” од објектот “Бели Мугри”, учествуваа на манифестацијата “Го градам мојот град” која традиционално секоја година ја организира Детски културен центар “Карпош”.

gradonacalnik6
Ден на урбана средина

На ден 07.11.2019 год. по повод Денот на урбана средина, децата од објектот Н.Н.Борче (група – Цветови од 5 – 6г.) ја посетија Општина Центар и Градоначалникот Саша Богдановиќ. Децата имаа можност да го прашаат градоначалникот за неговата работа во Општина Центар.

Посета на библиотека и книжарница

По повод Месецот на книгата, децата од 5 – 6 години, од објектот Н. Н. Борче, на ден 05.11, беа во посета на градската библиотека „Браќа Миладиновци“ и книжарницата „Култура“. Децата се запознаа со книгата – како клуч за сите знаења 📚📖📑

Посета на Шпаркасе банка – Н.Н.Борче

На ден 28.10.2019 год. по повод – Неделатa на штедење, децата од 4-5 год. – група “Бубамари” од објект Наум Наумовски Борче, ја посетија Шпаркасе банка. При посетата децата се запознаа со Медо-штедо и начинот на кој можеме да штедиме. Посетата беше интересна за децата, добија подароци – балони, боенки и сложувалки, како благодарност за посетата.

2019-05-29_09-55-04
ПОСЕТА НА АРХЕОЛОШКИ ЛОКАЛИТЕТ – ТУМБА МАЏАРИ

На ден 29.05 воспитната група од 5 – 6г. од објект Панорама, го посети Музејот на отворено – археолошкиот локалитет Тумба Маџари. Децата се запознаа со животот и работата од тоа време, а особен интерес предизвика божицата – Големата Мајка – заштитничка на домот и семејството.

IMG_123651375
Посета на зоолошка градина – Н.Н.Борче

На ден 04.04. групите “Пчелички” и “Сонциња” од објект Н.Н.Борче, беа во посета на зоолошката градина. Децата со радост шетаа низ зоолошката и ги разгледуваа животните, а и научија нешто повеќе за шумските животни и птиците, во рамки на проектните активности.

DSC_8081
Посета на Театар Комедија – Панорама

По повод одбележување на денот на театрите, децата од 4-5год. од група мечиња, беа во посета на Театар Комедија. Во разговор со актерите Магдалена Ризова и Сашо Ристовски се запознаа со професијата актер, сцената, гримиорни простории, шминкерница. Децата видоа костими од театарски престави и подготовка на еден актер за престава.

IMG_201903192
Посета на Природонаучен музеј – објект Н.Н.Борче

Во рамки на проектот “Шумски животни”, на ден 19.03.2019г. група деца “Пчелички” од објект Н.Н.Борче, на возраст од 5-6 год. беа во посета на Природонаучниот музеј на Македонија. Децата со внимание и интерес ги разгледаа поставките во музејот и ги проширија знаењата за животните, слушајќи го кустосот- биолог Зоран кој не водеше низ истиот.