планети

IMG_20200205_095114
Посета на Планетариум

На ден 05.02.2020г. децата на возраст од 5 до 6год. од објект Н.Н.Борче, беа во посета на Планетариум, во рамки на месечната тема: “Ја истражувам нашата вселена”. Децата имаа можност да проследат едукативно предавање на тема „Планетите во нашиот сончев систем“ и да се запознаат со планетите и нивните карактеристични обележја.

gostin_1
Гостин родител во објект Бели Мугри

На ден 01.03.2019г. во групата од 5 – 6г. гостуваше родител Лука Јовичиќ, со цел на децата да им раскаже за сончевиот систем во рамки на тематското планирање “Вселена и планети”. Тој им подари на децата голема карта со сите планети од целиот сончев систем и нивните карактеристики, а секое дете доби и убава боенка со планети.