озон

Ден за заштита на озонската обвивка

Децата од воспитната група „Сонциња“ 5 – 6 години, од објектот Н. Н. Борче, Денот за заштита на озонската обвивка го одбележаа со едукативен разговор за озонот и подигање на свеста за негова заштита и гледаа едукативен цртан филм за деца „Ози Озон“.