маски

Одбележување на Денот на Сонцето во Н.Н. Борче

По повод Светскиот ден на Сонцето (18.06), децата од групата „Сонциња“, на возраст од 4 – 5 години, од објектот Н.Н.Борче -Скопје, реализираа неколку креативни активности: изработија маски – сонце, го сликаа своето сонце, пееја песнички и играа за сонцето и со тоа го одбележаа овој ден.

CA7A0216
ВО СВЕТОТ НА НАСМЕВКИТЕ

На ден 01.04.2019 год. во холот на Матичниот објект, во присуство на Градоначалникот Саша Богдановиќ и претставници од општината, се реализира манифестацијата: „Во светот на насмевките“, а по повод 1ви април – Денот на шегата. На манифестацијата учествуваа децата од градинките „Кочо Рацин“, „Р. Ј. Корчагин“ и „13 Ноември“ со свои музички перформанси. Манифестацијата беше […]