лекар

marijana1
Дружење со родител во група Супер Ѕвезди

На ден 09.04.2019 година во група Супер Ѕвезди од објект Бели Мугри, гостуваше родител гостин д-р Виолета Српанова. Таа се обиде на доста сликовит начин да им ја објасни важноста на улогата на лекарите во животот на луѓето. Децата имаа можност да видат повеќе инструменти како стетоскоп, шпатули, ракавици, заштитни маски, капи, епрувети, пипети и сл.

jasmina4
Дужење со група Пајчиња во Бели Мугри

Во чест на Денот и на наше огромно задоволство, имавме голема чест и привилегија да се дружиме со Проф. д-р. Благица Крстевска. Во опуштена атмосфера, со пристап кој плени во првата секунда, децата уживаа во излагањето на докторката, која со себе имаше донесено – цел арсенал на лекарски прибор, кој е присутен во секоја ординација: стетоскоп, шпатули, ханзаплас, маски, капи, ракавици…

Дружење со гостин родител – лекар

На 08.04.2019г. гостин во групата од 4 – 5г. беше родител лекар Бојан Бошковски. Тој раскажуваше за неговата професија, униформа, лекарски прибор, потоа ги прегледа сите другарчиња, ни даде многу добри совети за зачувување на нашето здравје, но најважно е што од сега веќе нема да се плашиме кога одиме на лекар.

zdravje1
Одбележување на ден на здравјето

На ден 08.04.2019 – по повод Денот на здравјето (07.04), гостин родител – Др.Саша Ќаева Анастасова ги посети децата од групата од 2 – 3г. од објект Бели Мугри. Децата уживаа во разговорот со гостинката и ги разгледуваа лекарските прибори кои беа донесени – стетоскоп шпатули, ханзапласт, капи, маски и ракавици.

Гостин родител во група Мечиња – Бели Мугри

Во рамките на реализација на проектот “Како се разболуваме, како се лекуваме” на 5ти април во групата од 3 – 4г. беше гостин родител лекар – Весна Цеков. Покрај разговорите за нејзината професија, како нагледни средства ни донесе медицински помагала и предмети (шпатули, шприцеви, маски, стерилни чаши) но и стетоскоп со кои децата “играа” лекари.

lekar1
Гостин – родител лекар – Матичен објект

На ден 12.02.2019г. групата “Сонциња” од 4 – 5г. од Матичен објект, ја посети д-р Ленче Kостадинова. Таа низ игра и разговор ни одговори на сите наши детски прашања поврзани со професијата – ЛЕКАР. Низ игра, нашите кукли беа прегледани, преврзани, си разменивме подароци, а и многу детски желби беа поттикнати, да се биде хуман – да се биде лекар.