куклена претстава

kukla2
Куклена претстава во објект Бели Мугри

На ден 31.01.2020 година, Активот на воспитувачи од објект Бели Мугри, реализираше куклена претстава со наслов “Белиот Марсовец”, во холот на градинката. Претставата ја следеа децата од сите воспитни групи од објектот, која поради интересните кукли, музиката и комичната, но воедно и поучна содржина на претставата, го задржа детското внимание до самиот крај.

image3
Куклена претстава подготвена од воспитниот тим во Матичен објект

На ден 27.11.2019г. во холот на Матичен објект, се реализираше куклена претстава со наслов “Невидливиот зајко”, презентирана од воспитниот тим. Куклената претстава ја проследија сите возрасни групи.