инструменти

evropski_den_muzika
Европскиот ден на музиката

По повод 07.11. Европскиот ден на музиката, во објект Н.Н.Борче во соработка со државното музичко балетско училиште „Илија Николовски-Луј“ беше одржан мини концерт, на кој се претставија неколку ученици со различни инструменти. Децата од 5 – 6г. имаа можност да се запознаат со различните инструменти (гитара, виолина, пијано и хармоника), во исто време и да уживаат во прекрасната музика од познати детски композитори.