игра

strk1
Манипулативна игра со хартија -„Гнездо на штрк“

На детето му се покажува слика од штрк (од некое списание или енциклопедија, телефон и сл.) при што се поведува разговор за птицата -изгледот, бојата, големината…пр. долги портокалови нозе и клун, големи крилја со црно бела боја…,а потоа се разговара за неговото гнездо.

treta_4
Трета работилница за отпадно масло

На ден 06.02.2020год. со децата од 4-5 годишна возраст во сите објекти ја реализиравме третата работилница за отпадно масло. Темата за која разговаравме со децата беше “Зошто не треба искористеното масло да се истура во природа”?

pretstava2
Театарска претстава подготвена од воспитниот тим на објект Н.Н.Борче

На ден 01.11. 2019г. во просториите на објект Н.Н.Борче се реализира театарска претстава со наслов “Лина и Мина во градинка” подготвена од воспитниот тим на објект Н.Н.Борче. Театарската претстава допринесе децата да разберат дека градинката е пријатно место за растење и учење низ игра и забава.

planini_1
Одбележување на Денот на чисти планини

Денот на чисти планини, 26 септември, в.о група “СОНЦИЊА”, 5-6г , Матичен oбјект, го одбележа со прошетка на планината Водно, која помина во прекрасна атмосфера. Децата со воодушевување, низ игра и смеа, ја истражуваа планината, ја цртаа. Научија дека од особена важност за нас се планините, затоа треба да се грижиме за нив.

Манифестација – “Движи се за здравје” во Градски парк

Учество на манифестацијата „ДВИЖИ СЕ ЗА ЗДРАВЈЕ“ – Фонтана, градски парк 17.09.2019г. Децата од 5-6 годишна возраст, од објектот Н.Н.Борче заедно со останатите деца од сите градинки во Скопје се забавуваа со игри, спорт и музика.

denovi_centar
Денови на Општина Центар

На ден 02.11.2018г. по повод – Деновите на Општина Центар, беше организирана манифестација во просториите на кино – Култура, во присуство на Градоначалникот, претставници од Општината и гости. Со своето присуство, манифестацијата ја збогати и учеството на децата од објект Н.Н.Борче, возрасна група од 5 – 6г .кои се претставија со музичко-драмска игра – Музикални мечиња и при тоа со својот настап, предизвикаа громогласен аплауз и воодушевување кај присутната публика.