зоолошка

zoo2
Посета на Зоолошка градина

Во рамки на предвидените активности, децата од воспитната група од 5-6 год. од објект Панорама ја посетија Зоолошката градина. Низ царството на животните ги водеше едукаторот Александар кој на децата им раскажуваше за животните.

IMG_123651375
Посета на зоолошка градина – Н.Н.Борче

На ден 04.04. групите “Пчелички” и “Сонциња” од објект Н.Н.Борче, беа во посета на зоолошката градина. Децата со радост шетаа низ зоолошката и ги разгледуваа животните, а и научија нешто повеќе за шумските животни и птиците, во рамки на проектните активности.