здравје

Манифестација – “Движи се за здравје” во Градски парк

Учество на манифестацијата „ДВИЖИ СЕ ЗА ЗДРАВЈЕ“ – Фонтана, градски парк 17.09.2019г. Децата од 5-6 годишна возраст, од објектот Н.Н.Борче заедно со останатите деца од сите градинки во Скопје се забавуваа со игри, спорт и музика.

mece_borce
Мече болница во објектот Бели Мугри

Студенти од Медицинскиот факултет во соработка со ЕМСА – Македонија на 14.11.2018г. беа гости во објект Бели Мугри. Целта на посетата беше да се отстрани стравот од белиот мантил, како и да се поттикнат децата на здрави животни навики.

slika_2
Мече Болница – ЕМСА

На ден 06.11.2018г. во групите од 4 – 6 г. во Матичен објект, гостуваше ,,Мече болница”- Европска медицинска студентска асоцијација со претставници – студенти од Медицински факултет. Целта на оваа посета, беше кај децата да се надмине стравот од белиот мантил и одењето на лекар, како и да се поттикнат здрави животни навики, преку практични едукативни активности.