заштита

planina1
Ден на чисти планини

Чистотата и заштитата на планините, ни се потребни повеќе отколку што сме навистина свесни за тоа. На тоа не потсетува важниот ден во годината – Светскиот ден на чисти планини (26.09 ). Децата од воспитната група од 4-5 год. го одбележа овој ден со низа активности: сликаа на тема -,,Чисти планини”, изработија макета -планината Водно и засадија зимзелени и листопадни дрвца.