ДКЦ Карпош

IMG_20200306_102109
Цртам и пеам за мојата мајка – манифестација во ДКЦ – Карпош

На ден 06.03.2020 година, децата од воспитната група “Зајачиња”- објект ” Бели Мугри”, учествуваа на традиционалната изложба на деца од предучилишните установи на тема “Цртам и пеам за мојата мајка” во организација на Детски културен центар “Карпош”, по повод празникот на жената – 8-ми март.

IMG_20190522_111102
Цртање на асфалт во организација на ДКЦ – Карпош

На 22.05.2019г. децата од групата “Зајачиња” од објектот “Бели Мугри” учествуваа на манифестацијата “Цртање на асфалт” во организација на “Детски културен центар”- Карпош. Децата имаа можност да ги покажат своите креативни способности и цртаа со креди во боја на асфалт, а потоа со гордост ја испеаја нашата химна “Кочо Рацин” и достојно ја претставија нашата градинка пред присутните.

DKC3
Посета на Детски културен центар “Карпош”

На ден 8 ми Март, децата од воспитната група “Ежиња” 4-6 години, од Матичниот објект, го посетија Детски културен центар “Карпош”, со цел одбележување на празникот на жената, под мото: “Играм и пеам за мојата мајка”. Децата зедоа учество со цртежи,стихови и песнички.