Ден на здравјето

jasmina4
Дужење со група Пајчиња во Бели Мугри

Во чест на Денот и на наше огромно задоволство, имавме голема чест и привилегија да се дружиме со Проф. д-р. Благица Крстевска. Во опуштена атмосфера, со пристап кој плени во првата секунда, децата уживаа во излагањето на докторката, која со себе имаше донесено – цел арсенал на лекарски прибор, кој е присутен во секоја ординација: стетоскоп, шпатули, ханзаплас, маски, капи, ракавици…

zdravje1
Одбележување на ден на здравјето

На ден 08.04.2019 – по повод Денот на здравјето (07.04), гостин родител – Др.Саша Ќаева Анастасова ги посети децата од групата од 2 – 3г. од објект Бели Мугри. Децата уживаа во разговорот со гостинката и ги разгледуваа лекарските прибори кои беа донесени – стетоскоп шпатули, ханзапласт, капи, маски и ракавици.