Велигден

IMG_20190423_161721
Велигденско дружење во објект Н.Н.Борче

На ден 23.04.2019г. во групите од 2 – 3г. од објект Н.Н.Борче, се одржа попладневна креативна работилница со родители по повод претстојните велигденски празници На дружењето се изработуваа велигденски украси и декорации.

20190424_162538
Велигденска работилница во Бели Мугри

На ден 24.04.2019г. во групата Сонциња од 2-3год.се одржа креативна работилница со родители по повод христијанскиот празник Велигден. На истата, децата заедно со своите најмили креираа најразлични велигденски украси за разубавување на занималната во пресрет на овој голем празник.

muzej3
„МУЗЕЈ НА ВЕЛИГДЕНСКИ ЈАЈЦА“ ВО ОБЈЕКТ ПАНОРАМА

Во пресрет на претстојниот празник во објект Панорама беше реализирана активноста – Музеј на велигденски јајца, која е одраз на трудот кој е вложен од страна на вработените, во развивање на креативноста кај децата. Нешто ново, интересно и за возрасните и за дечињата.