вежби

vezbam_9
Вежбам со мама и тато – попладневно дружење со родителите во Матичен објект

Татковци и мајки, браќа и сестри, заедно со децата од групата Детелинки (4-5 год) од Матичниот објект, вежбаа правилно дишење и истегнување на телото, се забавуваа и посакаа оваа дружба пак да се повтори.

sonce_1
Одбележување на Денот на Сонцето во Матичен објект

18ти јуни, Денот на Сонцето, во Матичниот објект се одбележа со активности кои произлегоа од интересот на децата. Групата Детелинки (3-4 год) го поздравија сонцето со вежби за истегнување во дворот на градинката.