актери

DSC_8081
Посета на Театар Комедија – Панорама

По повод одбележување на денот на театрите, децата од 4-5год. од група мечиња, беа во посета на Театар Комедија. Во разговор со актерите Магдалена Ризова и Сашо Ристовски се запознаа со професијата актер, сцената, гримиорни простории, шминкерница. Децата видоа костими од театарски престави и подготовка на еден актер за престава.