News Grid

441194923_122147499446045783_121125454853637325_n
Пролетна симфонија! Роденден на нашата градинка

Пролетта, преполна со живот пристигна како симфонија, сликајќи го светот во палета на расцутени бои.

IMG-2dc6b4730a344bec3c621ba6415a7da1-V
МЕЧЕ-БОЛНИЦА – Матичен објект

Денес во нашиот објект имавме посебно интересен настан-проектот МЕЧЕ-БОЛНИЦА…

viber_image_2024-05-10_12-24-40-002
Музичо-драмската претстава “Сакам да бидам”

Во нашата градинка ни гостуваше театарот “Триангл” кој што низ игра и песна…

Screenshot_20240511_110501_Gallery
Светски ден на птиците

Добредојдовте во нашата градинка каде што децата учат и растат преку интерактини активности!

1000005053
Светски ден на Сонцето – објект Панорама

На Светскиот ден на Сонцето, под мотото “Што е Сонце?”, нашите дечиња од објектот Панорама  активно учествуваа во создавањето на различни уметнички дела.

1000016032
“Ден на сонцето” – објект Н.Н. Борче

Сонцето не знае кој е добар, а кој лош. Тоа свети без да знае кого ќе го стопли.

IMG-bae69609ebb077a39791a8bb9b782fcb-V
Жолто жешко топче кое парадира околу Земјата

Сонцето – најсветлата ѕвезда што ја гледаме на небото.

1000004905
Светски ден на танцот – објект Панорама

Децата од големата група во објектот Панорама, денеска имаа посебен ден посветен на уметноста на танцот.

4
Прекрасен ден, исполнет со возбуда, задоволство и позитивни емоции – посета на ОУ “КИРО ГЛИГОРОВ” – Матичен објект

Во градинка децата ги подготвуваме за новите предизвици кои ги очекуваат во училиште и подоцна во животот.

IMG-f3fa553accd48dc56b2a529feb5ea231-V
Цветна шарена планета – Матичен објект

Ја будиме еколошката свест и цело наше внимание денес е насочено кон зачувување на животната средина.