ИСХРАНА

ЈАСЛИ

Месечна листа на планирани јадења за месец Септември 2021 год.

I и III недела за деца до 2 години

ДеновиПојадокУжина IРучекУжина II
ПонеделникКашичка од мелен
ориз со млеко и
овошје
Овошен чај
Кашичка од грав
со зеленчук
Јогурт
Пудинг од ванила
ВторникТарана со павлака
Јогурт
Овошен компотКашичка од компир,
тиквици, модар домат
со јунешко месо
Јогурт
Бисквити со млеко
и овошје
СредаПалента со сирење
Јогурт
Овошна каша
Пилешка крем супа
Кашичка од боранија,
зеленчук и
пилешко месо
Јогурт
Гриз со млеко


ЧетвртокФиде-јуфки со
сирење и павлака
Јогурт
Овошен компотКашичка од спанаќ,
морков, ориз и
зеленчук
Јогурт
Кашичка со банана
ПетокПченични житарки
со јогурт
Овошна кашаКашичка од ориз,
зеленчук и пилешко
месо
Јогурт
Лино млечна каша

Месечна листа на планирани јадења за месец Септември 2021 год.

II и IV недела за деца до 2 години

ДеновиПојадокУжина IРучекУжина II
Понеделник Палента со павлака
Јогурт
Овошен напитокКашичка од леќа
и зеленчук
Јогурт
Пудинг од чоколада
ВторникГриз со млеко
и банана
Овошна каша

Кашичка од зелка,
зеленчук и јунешко
месо
Јогурт
Мелен ориз со млеко
и рендано јаболко
СредаФиде-јуфки со
сирење и јогурт
Овошен чајПилешка крем супа
Кашичка од ориз,
зеленчук и пилешко
месо
Јогурт
Гриз со млеко
ЧетвртокЧоколаден
корнфлекс
со млеко

Овошна кашаТелешка супа со
зеленчук
Пире од компир,
зеленчук и јунешко
месо
Јогурт
Бисквити со млеко
ПетокКрем со жолчка
и млеко
Компот од овошјеКашичка од спанаќ,
морков, ориз и
зеленчук
Јогурт
Лино млечна каша

Изготвиле:
Директор: Габриела Алабашовска
Мед. Сестра: Лила Тодоовска
Сам. Реф.-Мат. Книговодител: Љупка Зафировиќ
Главен готвач: Тања Сиљаноска
Готвач: Силвана Костадинова Дуноска

ИСХРАНА

ГРАДИНКА

Месечна листа на планирани јадења за месец Септември 2021 год.

I и III недела за деца од 2 до 6 години

ДеновиПојадокУжина IРучекУжина II
ПонеделникРжан леб со намаз
од топено сирење,
павлака и свежа
краставица
Чај од шипка и лимон
Овошен чајВариво од грав со
зеленчук
Салата: Зелка со
свежо цвекло и
маслиново масло
Кифла со мармалад
подготвена во кујна
ВторникИнтегрален леб со
намаз од путер и
кашкавал
Чај со лимон
Компот од овошјеМусака од компир,
модар домат и тиквица
со мелено јунешко месо
Салата: Македонска
мешана (домат,
краставица, пиперки)
Пециво
СредаПалента со сирење
Јогурт
Сезонско овошјеБоранија со зеленчук
и пилешко месо
Салата: Свежи
краставици
Овошна торта
ЧетвртокЛеб со намаз од
млечна паштета
(путер, варено јајце
и сирење)
Чај со лимон
Овошен напитокТестенини со сос
од јунешко месо
и зеленчук
Овошје
ПетокПченкарен леб со
намаз од урда, путер
и семки од тиква
и сончоглед
Чоколадно млеко
Сезонско овошјеРизи-бизи со ориз,
мешан зеленчук и
пилешко месо
Салата: Зелка со
морков и маслиново
масло
Колач со бисквити
и овошје

Месечна листа на планирани јадења за месец Септември 2021 год.

II и IV недела за деца од 2 до 6 години

ДеновиПојадокУжина IРучекУжина II
ПонеделникПченкарен леб со
намаз од путер и мед
Млеко
Овошен напитокВариво од леќа
со зеленчук и
варено јајце
Салата: Зелка со лукче,
магданос и маслиново
масло
Пита со блитва,
сирење и јајца
ВторникИнтегрален леб со
намаз од павлака,
урда и рендана
краставичка
Чај со лимон
Сезонско овошјеВариво од зелка,
зеленчук и јунешко
месо
Салата: Свежа
краставица
Овошен јогурт
СредаЈуфки со сирење
Јогурт
Ладен чај со лимонПилешка супа
Тава оиз со мешан
зеленчук
Чоколаден десерт
ЧетвртокКрцкави снежинки од
пченка и овесни
снегулки полно зрно
Јогурт
Сезонско овошјеПире од компир со
гарнир од јунешко месо
во доматен сос и
мешан зеленчук
Кох со крем карамел
ПетокИнтегрален леб со
намаз од кајмак и
путер
Чоколадно млеко
Компот од овошјеВариво од тестенини
со сирење
Салата: Тарато
Пециво

Изготвиле:
Директор: Габриела Алабашовска
Мед. Сестра: Лила Тодоовска
Сам. Реф.-Мат. Книговодител: Љупка Зафировиќ
Главен готвач: Тања Сиљаноска
Готвач: Силвана Костадинова Дуноска