Uncategorized

Меѓународен ден на белиот стап

Стапот како симбол на слепилото постоел уште во древниот живот на народите. Луѓето без вид го користеле како корисно помагало за снаоѓање и движење во просторот. Но, сега од година во година постојано се зголемува автомобилскиот сообраќај во градовите и селата, на патиштата во целиот свет. Тој факт подразбира многу опасности при самостојното движење на […]

20200217_103017
Посета на ФРАНЦУСКИ КУЛТУРЕН ЦЕНТАР

Во посета на ФРАНЦУСКИ КУЛТУРЕН ЦЕНТАР, беа децата од групата ,,Сонциња” (5-6), од објектот Н.Н.Борче. Детската едукативна литература најмногу им го привлече вниманието на децата. Уживаа во книгите за деца и сликовниците.

Прошетка низ градот – деца од Н.Н.Борче

По повод роденденот на нашиот град Скопје – 13ти Ноември, децата од 5 – 6 годишна возраст, од објектот Н. Н.Борче беа на прошетка низ центарот на градот. Одблиску се запознаа со одредени обележја на нашиот град и го посетија Музејот на град Скопје.