Активности

image2
Театар на сенки во Матичен објект

На ден 01.02.2019г. Активот на воспитувачи од Матичен објект ја реализира претставата – Трите Снешковци, како театар на сенки, пред децата од воспитните групи од 2 – 6г.. Децата со воодушевување ја проследија претставата, , пред се што некои од децата за прв пат проследија ваков вид на театарска уметност.

NGPretstava
Новогодишна претстава

На ден 19 и 20.12 во сите објекти на нашата установа се реализираше новогодишната претстава “Најскапоцениот подарок”. Претставата со својата сценографија и интерактивен текст го задржа вниманието на децата и со задоволство ја проследија.

rabotilnicaNG
Новогодишна Работилница

На ден 20.12 во поладневните часови во објектите на нашата установа, се реализираше новогодишна креативна работилница, на која се одзваа голем број на родители. Своите креативни идеи ги преточија во многубројни новогодишни креации на големо задоволство на децата, кои се дружеа заедно со своите родители.

priredba1
Приредба по повод 13ти Ноември во Матичен објект

На 13.11.2018 година во Матичниот објект, со приредба во холот беше одбележан роденденот на нашиот град. Децата од воспитните групи од 5-6 години ,,Верверички” и од 4-6 години ,,Ежиња” се претставија со стихови, игри и песни за градот, пред децата од помалите воспитни групи.

13_ti1
Роденденот на градот Скопје – 13 ти Ноември

Роденденот на градот Скопје – 13 ти ноември, беше одбележан во весела и празнична атмосфера. По тој повод беше реализирана заедничка приредба со наслов – Скопје граду мој. Учество во приредбата земаа воспитните групи од 4 – 6г.

denovi_centar
Денови на Општина Центар

На ден 02.11.2018г. по повод – Деновите на Општина Центар, беше организирана манифестација во просториите на кино – Култура, во присуство на Градоначалникот, претставници од Општината и гости. Со своето присуство, манифестацијата ја збогати и учеството на децата од објект Н.Н.Борче, возрасна група од 5 – 6г .кои се претставија со музичко-драмска игра – Музикални мечиња и при тоа со својот настап, предизвикаа громогласен аплауз и воодушевување кај присутната публика.