Активности за родители за период од 23.11 до 27.11.2020

Suze 1
(2-4г.)Обработка на сликовница „Ежовата куќичка“

Сликовницата е првата книга во рацете на детето. Таа не само што придонесува и помага да се приспособат децата да ги читаат сликите, да раскажуваат и прераскажуваат, туку таа придонесува да се развива љубов кон книгата и интерес за спонтано описменување, спонтано учење на буквите.