Активности за родители за период од 16.11 до 20.11.2020

Tedi 0
,,Делови на мозокот и како работи“- Разговор по енциклопедија

Детето од мали нозе треба да се запознае со функционирањето на човечкото тело во целина или одделно со органите и со нивната функција. МОЗОКОТ е најинтересниот дел од нашето тело.

Marijana 4
Од каде доаѓа дождот – Говорно-истражувачка игра

Есента е годишно време каде што дождот е најзастапен, односно првата асоцијација што ни доаѓа кога ќе се спомне есента, покрај жолтите лисја, е дождот. Секое дете му се радува и го сака дождот.

Ole 5
Одредување на положбата на предметите во однос на себе и вербално искажување на односите: блиску-далеку

  За да се приспособи човекот во средината во која живее од суштествено значење е неговото просторно ориентирање.