Активности за родители за период од 14.12 до 18.12.2020

Norka 4
(4 – 6г.) Разговор по календар – запознавање со имињата на месеците? Од еден до друг роденден – поминува една година…

Иако временските релации се апстрактни за децата, сепак тие можат да стекнат основни знаења за тоа што е календар, зошто служи, како се употребува.

Ljupka 2
(4 – 6г.) Како се менува времето низ годишните времиња – Насочен разговор 

Годишно време е период од годината кога нема многу голема промена на времето, како ни многу големи температурни разлики, а секое од нив си има свои посебни карактеристики.

Silvana 3
(2 – 4г.) Каква облека носиме? – Разговор / Мојата свечена облека – Колаж од различни материјали 

Денес сме изложени на различни модни трендови, како за возрасните, така и за најмалите. Иако тие се мали дечиња, тие се сепак личности со сопствен вкус и избор.

Mira 8
(2 – 4г.)  Како се грижиме за нашата облека – Бон тон

Убавото однесување се учи од мали нозе. Не е важно што само децата од благороднички семејства имаат кралски третман, секое дете може да се однесува како мала принцеза или принц. Зошто?

Suze 4
Сликовница -“Царевата нова облека”

Какви пораки им испраќаат ликовите од приказните на децата. Децата треба да бидат подучувани и испирирани со една единствена цел – да бидат духовно и физички слободни, тоа е она што на децата им недостига.