Активности за родители за период од 01.02 до 05.02.2021

Norka 7
(4 – 6г.) Патување во минатото – Запознавање со историскиот развој на сообраќајот 

Заедно со Вашето дете разгледувајте ги фотографиите од патувањата на кои сте оделе и потсетете се за доживувањата врзани за тие патувања.

Ljupka 6
(4 – 6г.) Првите воздушни средства – Од балон до авион 

Разгледувајте ги сликите заедно со децата, раговарајте, објаснете го тоа што го гледате, поттикнете го детето да прашува, да открива како изгледале првите машини што летале.

Mira 2
(2-4г.) А, што прават животните во шума?

Зимата со себе носи студ и снег, но оваа зима снегот е на повисоките места и планините. Кога е многу студено надвор, најдобро е да се игра во топла домашна атмосфера, каде ќе се чувствувате опуштено и релаксирано.

Nate 1
(2 – 4г.) Играме, ги препознаваме животните (театар со ликови)

Животните се дел од секојдневието на децата, иако тие не се свесни за тоа. Постојано се во контакт со нив во домот – како играчки или пак како апликации од некој списанија, сликовници.