АКТИВНОСТИ

IMG_4595
Манифестација Движи се за здравје – објект Панорама

На ден 21.09.2023 година децата од објектот Панорама, возрасна група 5-6години, група ,,Весели цветчиња”  учествуваа на манифестацијата “Движи се за здравје”….

IMG-3a04fb2969ec59b5b51c206f3e0d29a3-V
Ден на заштита на озонската обвивка – објект Бели Мугри

Озонската обвивка има значајна улога во заштитата на животот на Земјата и озонот е одговорен за спречување на околу 98% од УВ зрачењето.

20230914_093038
Ден на заштита на озонската обвивка – објект Н.Н. Борче

Озонската обвивка, кревок штит од гас, ја штити Земјата од штетниот дел на зраците од Сонцето, со што помага за зачувување на животот на планетата.

IMG-89e4cf7f231afc0435cd216f03a3d697-V
Светски ден за заштита на озонската обвивка – Матичен објект

Од суштинско значење е да им се објасни на децата се што е поврзано со озонската обвивка, така што тие имаат свесност за нејзината важност…

IMG-805dd7f3a173bed2ae05e15217335621-V
Одбележување на денот за заштита на озонската обвивка – објект Панорама

Нашата планета е обвиткана со слој од отровен гас од кој зависи опстанокот на сите живи суштества на земјата, тоа е озон.

IMG-bad45a6b2c60ee8d61757e5f7e1c69ee-V
Среќен роденден татковино!

8ми Септември-нашиот национален празник, ден кога ја славиме нашата независност и кога оддаваме почит и благодарност на сите наши предци….

IMG_0249
Подготовка на здрави оброци во објект Панорама

Овошјето често се смета за здрава ужина, и тоа со добра причина.

IMG-be4c5b752b9532ce4c039f4f3e904342-V
Месец на кајсијата – Матичен објект

Миризливо, слатко овошје, сушено или свежо, кај децата омилено – тоа е кајсијата.

GridArt_20230702_120118593
МЕСЕЦ ЈУНИ-МЕСЕЦ НА СОНЦЕТО – објект Бели Мугри

По денот исполнет со детска игра и радости, децата мирно заспиваат.

dig
“Музика за душа” – објект Бели Мугри

СВЕТСКИОТ ДЕН НА МУЗИКАТА  или Fête de la Musique, кој се слави  секој 21 јуни, првпат започнал да се прославува во Франција.