Ја учам азбуката, моите први букви…

По повод 24 Мај, денот на македонските просветители Св. Кирил и Методој, Детски културен центар – Карпош ја реализираше манифестацијата “Цртање на асфалт”, а учество земаа децата од голема група Сонциња од Матичниот објект и нацртаа весели, креативни цртежи со буквите од азбуката.

Tags