Пролетна симфонија! Роденден на нашата градинка

Пролетта, преполна со живот пристигна како симфонија во нашата градинка, сликајќи го светот во палета на расцутени бои.
Ливади украсени со цвеќиња, каде секое ливче шепоти приказна.
Воздухот вибрира со нежното брмчење на инсектите и милозвучните песни на птиците.
Вдишете од духот на пролетта во нашата градинка.