Светски ден на птиците

Добредојдовте во нашата градинка каде што децата учат и растат преку интерактини активности! Нашата тема беше Хранилка за птици, со фокус на хранењето и заштитата на птиците. Преку различни работилници, децата открија нови начини за помош на птиците, истражувајќи како звуците што ги слушаат може да влијаат на нивното однесување и како правилно да ги хранат. Тие се забавуваа додека правеа хранилки од природни материјали и учеа како да го ценат и заштитат животното кралство.