Ден на планета Земја

Денот на планетата Земја е можност секој од нас, како дел од неа, да размисли за своето однесување кон неа, дали се однесуваме правилно, совесно и одговорно, и дали и што можеме да направиме Земјата да биде поубава и почиста:

-чист воздух за сите, без загадување и вируси,

-насади дрво и ”подари” и цвет на Земјата,

-сортирај отпад и рециклирај,

-вози велосипед наместо автомобил,

ПОТРУДИ СЕ, И СПАСИ ЈА И ТИ!!

Бидејќи само здрава и чиста животна околина може да ни обезбеди квалитетен и добар живот.