Гости од средното музичко училиште – објект Панорама

Денеска во нашиот објект Панорама имавме посета од уметниците од ДМБУЦ „Илија Николовски-Луј“. Групата деца од 5 до 6 години уживаше во запознавањето со традиционалните македонски народни музички инструменти и песни. Ова искуство им овозможи на децата да го запознаат и да го засакаат нашето културно богатство, преку интересни активности и музика која го развесели нивниот ден.

Tags