Како запчето правилно треба да се негува? – Матичен објект

На ден 06.12.2023г., во Матичниот објект, на децата од 5-6 годишна возраст, им беа презентирани темите: “Градба и нега на орална празнина” и “Правилна исхрана и контрола на внесување на шеќери” од страна на студентите и професорите од Стоматолошки Факултет.
Кај децата се разви голем интерес за правилна хигиена на забите, а посебно им се допадна делот каде заедно со студентите вежбаа како правилно се четкаат забите. Многу од нив посекаа идна професија да им биде стоматолог.
Tags