Книгата е другар што никогаш нема да ве изневери – објект Бели Мугри

Книгата претставува непресушен извор на информации, прозорец кон нови знаења, поттикнувач на фантазијата, нудат искуства, пренесуваат пораки, убави зборови и прекрасни чувства. Децата треба уште од најмала возраст да се дружат со книгата, сликовницата. По повод месецот на книгата денес го поканивме писателот Наум Попески кој се дружеше со децата и им прочита дел од своето богато писателско творештво на книги, стихозбирка за деца.

Tags