Каде е скриен воздухот?

Нема мирис, нема вкус
за да биде чист,
тоа е луксуз.
Каде се крие воздухот
одгатнавме ние,
од среќа и радост
детското срце бие.
Ладна и топла вода,
балон во шарена боја.
На топло балонот се дува
на ладно не реагира,
не го лази мува.
Слушнете стари и млади
еколошката свест мора да се гради.
Најмалите имаат мисија вредна, да ја чуваат планетата чиста затоа што е ЕДНА!