Создаваме навика за јадење здрава храна – објект Панорама

На 16.10.2023 година децата од објектот ,,Панорама” го одвележаа Светскиот ден на храната.
Преку манипулативна игра децата на возраст од 3-4 години правеа бомбици од јаболка, круши, мед и бисквити, децата од 4-5години правеа овошна салата , а децата од 5-6години правеа овошна торта од јаболки и круши со цел да створиме навика да  јадеме здрава храна полна со витамини и минерали односно повеќе овошје и зеленчук.

Tags