Светски ден на храната – објект Н.Н. Борче

Светскиот ден на храната е меѓународен ден кој се слави секоја година во светот на 16ти Октомври. На овој ден испраќаме порака не само да се нахранат гладните во светот туку и да се залагаме за здрава исхрана која вклучува доволно разновидна, безбедна и здрава храна за сите деца.

Во одбележувањето на овој ден се вклучија и дечињата од нашата градинка Н.Н.Б кои ја претставија Пирамидата на исхрана преку цртежи, постери и играчки од центрите.
Tags