Магични слики на природата – објект Бели Мугри

Љубовта на децата кон животните е една од најцврстата емоционална алка. Децата треба да знаат дека имаат само една планета за живеење и треба да ја заштитиме и да се грижиме за неа. Ова значи, грижа за животните, растенијата и природната средина околу нас. Денес го славиме денот на животните со експериментот ,,Магични слики од природата”. Со една магична алатка – водата, успеавме да ги доловиме боите кои ја красат нашата Земја, преку различни цртежи од децата.

Tags