Ден на стари лица -објект Бели Мугри

Постарите луѓе отсекогаш играле значајна улога во општеството како водачи заштитници и чувари на традицијата. Меѓународниот ден на старите лица е можност да се потенцираат важните придонеси што старите лица ги даваат во општеството и да ја подигнат свеста за можностите, предизвиците на стареењето во денешниот свет. Под мотото “Со љубов за баба и дедо” децата од возрасните групи од 3-6 години цртаа честитки со кои ќе им ја изразат својата љубов и внимание.

Tags