Вози тротинет и велосипед за да живееш во чист и здрав свет! – Матичен објект

Децата од Матичниот објект

со јасна порака до сите луѓе

на овој свет:

Вози тротинет и велосипед

за да живееш во чист и здрав свет!

Одевме по шаблон,

Направивме автомобил-балон.

Цевки, шише и капачиња

Изработка од детските рачиња.

Надувај го балонот,

автомобилот ќе се движи,

а ќе застане штом ќе замижиш.

Експериментот интересен

на децата беше,

автомобилот балон

го сместивме во посебно ќоше.

 

Tags