Месец на кајсијата – Матичен објект

Миризливо, слатко овошје, сушено или свежо, кај децата омилено – тоа е кајсијата. Кајсиите се овошје кои со својот вкус и мирис потсетуваат на безгрижни летни денови, а притоа се богати со витамини и минерали. Поттикнати од изборот на децата како едно од најомилените овошја, овој месец го посветивме на КАЈСИЈАТА…

Tags