Театарската претстава „Распеана турлитава“

На 03 и 04.05.2023 год. децата од воспитните групи од 2-6г. во сите објекти имаа можност да ја проследат театарската претстава „Распеана турлитава“ од групата „Арт кул-ура“. Целта на театарската претстава беше децата да се оспособат за препознавање и класификација на здрава и нездрава храна, да се воочи ползата од јадење здрава храна, здравата исхрана подразбира избор на здрави намирници со која секој човек би бил здрав и среќен.