Сончев априлски ден за Детски пролетен фестивал

Пролетта е начин на кој природата кажува: Ајде да се забавувуваме!

На една таква пролетна забава учествуваа децата од групата – Пеперутки од Матичниот објект. Со задоволство можеме да ги пофалиме за прекрасниот и успешен настап на веќе традиционалниот Пролетен фестивал, организиран од страна на училиштето Yahya Kemal, кој се одржа на 27.04, во просториите на училиштето.

Радост, насмевки, весели чекори и среќа ги исполнија срцата на децата од градинките на нашиот град.

Tags