Ден на шегата – Матичен објект

Радост и среќа скриени под маските на децата.

На денешен ден, возрасните и децата се маскираат, се облекуваат во карактеристични и уникатни вешто изработени маски и костими, кои имаат за цел да насмеат и расположат.

Денес секој може, за момент, да биде некој друг и со шега да ги насмее сите околу себе.

Па така, и оваа година со дефиле во холот во Матичниот објект го одбележавме овој ден.

 

Tags