Светски ден на водата одбележан во Матичен објект

Светскиот ден на водите, 22ри март, децата од средните и големите групи во Mатичниот објект го одбележаа со разни активности. Изработија постер со цртежи на капки вода, направија капки од балони со порака за водата, и ги полеваа дрвјата кои ги посадивме во нашиот двор за ,,Денот на екологијата“. Сите заедно испративме заедничка порака ,,ВОДАТА ЖИВОТ ДАВА, ТОА НЕ Е УСЛУГА МАЛА“.

 

Tags